ארגונים וקהילה

השינויים המבניים בעולם העבודה המודרני מייצרים אתגרים חדשים לחברות וארגונים בכל הנוגע לשימור עובדים. זאת, עם כניסתן של טכנולוגיות חדשות, מגוון ההזדמנויות הגדול בשוק העבודה כיום והדגש המוגבר על רווחת העובד וקידומו האישי.

לפי שיטת סאטיה, ייצור תוצאות במציאות הפיזית הוא תולדה של הוויה המושרשת במערכות יחסים.  על כן, ארגון שמעוניין להבטיח את עתידו ושגשוגו מחויב להשקיע ביחסים עם עובדיו לא פחות מאשר בתוצאות העסקיות שהוא מעוניין לייצר.

השפעות אירועי ה-7.10 והמלחמה המתמשכת מטביעים גם הם חותם משמעותי על היכולת של העובדים להתמודד עם ההתנהלות העסקית היום-יומית.

כמי ששירתה ועבדה במערכות גדולות כגון הפרקליטות הצבאית והתעשייה הביטחונית מצד אחד, וגם פיקדה וניהלה צוותים מהצד השני, אין לי ספק כי מערכות יחסים מיטיבות, משמעותיות מאוד ביחס למידת ההשקעה והמחויבות לתפקיד.

היכולת לנטוע בעובדים אמונה, אמביציה ורצון להצליח, כמו גם הכוח לנהל צוות שעובד בשיתוף פעולה מתקיים כאשר אנחנו מעוררים באחרים השראה ומדוייקים קודם כל לעצמנו.

אני מזמינה ארגונים שמעוניינים לצמוח, להתרחב ולהמשיך להצליח, להעניק לצוות המנהלים תוכנית אימונים אישית, של מפגשי אימון שבועיים. במסגרתם אגיע לאמן את הצוות באופן פרטי במשרדי החברה.

ארגונים שמעוניינים לעלות לרמה הבאה של ההתפתחות העסקית שלהם מוזמנים ליצור קשר.

ליווי ארגוני בנושא לידה שקטה

לאובדן מסוג לידה שקטה, אין מילים. למי שחווה את האובדן הזה אין תמיד דרך להסביר את הכאב והגעגוע לתינוק שלא נולד וגם הסביבה נשארת לעיתים אילמת ומבולבלת. מנהלים ומנהלי כ”א שנדרשים להתמודד עם עובד/ת שחוו אובדן כזה חוששים להגיד את הדבר הלא נכון. בנוסף הדבר מציף שאלות משפטיות באשר לתקופת חופשת הלידה, זכאות העובד לימי חופש וגם שאלות כמו מתן מתנת לידה על חשבון החברה. איזו מתנה לידה נותנים לעובדת שחוותה חלילה לידה שקטה?
למקום העבודה יש יכולת להשפיע על רווחתו של העובד/ת בכל הקשור להתמודדות עם לידה שקטה. הפיכת מקום העבודה לכתובת שבה העובד/ת יכול/ה להתייעץ, לקבל עזרה במיצוי זכויות ואף לקבל אפשרות להיעזר בתמיכה נפשית מקלה על ההתמודדות הנפשית ומחזקת את הקשר בין העובד/ת למקום העבודה.
בנוסף, מחקרים עדכניים בתחום הטראומה מצביעים על כך כי ניתן לייצר חוסן בהתמודדות עם אובדן דרך בניית קהילה וסביבת עבודה מכילה ותומכת. הליווי הבינאישי במקום העבודה כמו גם התמיכה הקהילתית שמתאפשרת דרך מקום העבודה מייצרת חוסן ויציבות שממנה מרוויחים כלל העובדים ומנבאת במידת מה, את רמת השרידות של הארגון למול שינויים גלובליים ואסונות.

מה אני מציעה עבור ארגונים?

הרצאה למנהלים וצוותי HR ​בנושא לידה שקטה

הרצאה שמיועדת לתת כלים להתנהלות מול עובד או עובדת שחוו אובדן הריון או לידה שקטה. מה הזכויות המשפטיות שמקום העבודה מחויב בהם? איך לגשת לשיחה עם העובד/ת בנושא? מה כדאי לומר? ממה נכון להימנע? איך נערכים לקבלת מחדש בעבודה אחרי "חופשת לידה"? אשתף בחוויה האישית שלי, כמי שחזרה לעבודה בתעשייה הביטחונית אחרי לידה שקטה של תאומים ואשתף בהבדלים שעשויים להיות בין גברים לנשים בהתמודדות בנושא וכללי עשה ואל תעשה. ​

מתנת לידה

אחד הפערים המכאיבים המדוברים בקליניקה בכל הקשור בנושא נוגע לתחושת הנראות ותמיכה שמקבלים העובד או העובדים ממקום העבודה שלהם. כאשר נולד תינוק חי ברור לכולם שתירכש מתנה לידה, יישלחו פרחים ואולי אפילו יגיעו לבקר בבית או בבית החולים. לעומת זאת, בלידות שקטות, הזוג עשוי לחוות ריחוק והתעלמות.

אני מציעה לרכוש עבור עובד/ת שמתמודדים עם אובדן, אחד משניים:

לפתיחת צ'אט
כיף שפנית אליי
איך אוכל לעזור?